order now
 
 • Što je MVD?
 • Naručiti sada
 • Cijene
 • Kontakt
 • FAQ
 • Često postavljana pitanja

  P:   Koliko vremena je potrebno za izradu međunarodne vozačke dozvole?
   
  О:   MVD se izrađuje tijekom 24 sati od primitka potrebne informacije i novčanog transfera u slučaju narudžbe preko Interneta. Pri naručivanju u uredu i plaćanju odmah nakon toga proces izrade MVD traje do 15 minuta. Uzmite u obzir, da dostava u različite zemlje i gradove može trajati od 1 do 6 dana.
   
   
  P:   Koje informacije trebam ponuditi da bi mi napravili međunarodnu vozačku dozvolu?
   
  О:   Potrebna je redovita kopija (sken) Vaše originalne dozvole, fotografija u boji u bilo kojem formatu s jednobojnom pozadinom, skenirana slika potpisa crne boje na bijeloj pozadini. Morat ćete također ispuniti obrazac za narudžbu međunarodne vozačke dozvole na našoj web stranici ili u uredu. Možete ispuniti i poslati obrazac za dobivanje međunarodne vozačke dozvole preko elektronske pošte.
   
   
  P:   Može li osoba bez vozačke dozvole naručiti međunarodnu vozačku dozvolu?
   
  О:   Ne, ne može. Međunarodna vozačka dozvola je prijevod nacionalne vozačke dozvole.
   
   
  P:   Na koje jezike se prevodi originalna vozačka dozvola?
   
  О:   Engleski, Arapski, Španjolski, Francuski, Kineski, Njemački, Ruski, Japanski.
   
   
  P:   Je li istinita informacija, da za putovanje u inozemstvo nije potrebna međunarodna vozačka dozvola, jer nacionalna vozačka dozvola je u skladu s međunarodnim standardom?
   
  О:   Kako pokazuje dugogodišnja praksa, nažalost, vozačka dozvola Ruske Federacije se ne prizna u mnogim zemljama i rent-a-car tvrtkama i u slučaju automobilske nesreće. Unatoč činjenici da je vozačka dozvola prevedena na francuski, u samoj Francuskoj većina tvrtki ju ne prima. Slična situacija postoji s europskom vozačkom dozvolom u SAD-u. Ovih primjera je dovoljno da bi bilo moguće shvatiti, da je međunarodna vozačka dozvola potrebna za punovrijedno putovanje u inozemstvo.
   
   
  P:   Želim naručiti nekoliko međunarodnih vozačkih dozvola za jedan put na jednu adresu za dostavu. Moram li platiti za usluge dostave za svaku narudžbu?
   
  О:   Ne, ne morate. Morat ćete platiti samo za jednu dostavu, ne uzima se u obzir količina naručenih međunarodnih vozačkih dozvola.